Hoofdcontent

Bewegen in de buitenlucht

Sporten kan overal!

Heerlijk, bewegen in de buitenlucht! Hardlopen door het bos, bootcampen in het park of gewoon een rondje wandelen door de wijk… De mogelijkheden in Almelo zijn talrijk. En dat zonder een abonnement of lidmaatschap. Bewegen wanneer jij dat wil.

De gemeente Almelo zet zich in voor een beweegvriendelijke omgeving voor iedereen. De komende tijd worden er verschillende routes en sportlocaties geopend. Benieuwd naar deze nieuwe beweegmogelijkheden in de buitenlucht? Bekijk ze hieronder.

 

BOOTCAMP
Heb jij zin in een energieke work-out? Op verschillende locaties in de gemeente worden bootcamp-plekken aangelegd. Daar kun jij op je eigen moment allerlei oefeningen doen. Perfect voor beginnelingen én gevorderden!


Bootcamp Bornerbroek

Op het grasveld voor voetbal- en handbalvereniging RKSV Bornerbroek is iedereen welkom om tussen zonsopkomst en zonsondergang te komen bootcampen. Het terrein kent diverse attributen, zodat je elke spiergroep kunt trainen. Tijgeren onder een net, optrekken aan stangen of springen op grote blokken… Het kan hier allemaal. Als je geluk hebt is de sportkantine geopend, zodat je jezelf na afloop op een welverdiend drankje kunt trakteren.


Locatie: Maatkampsweg 17, 7627 PC Bornerbroek
Parkeergelegenheid: ✓
Fietsenstalling: ✓

 

BOOTCAMP WORKOUT ROUTES
Hardlopen & bootcampen: dat klinkt velen als muziek in de oren. Er zijn enkele vaste routes uitgezet waar onderweg bordjes met work-out oefeningen te vinden zijn. Scan met je smartphone de QR-code op het bordje, kijk naar de instructievideo en ga aan de slag! Je kunt je eigen intensiteit bepalen door te kiezen voor de bronzen, zilveren of gouden uitdaging. Eén route is ook voorzien van uitlegvideo’s voor sporters in een rolstoel. Dit is de eerste inclusieve workout-route van Nederland!


Bootcamp Workout-route Sluitersveld

Deze 2 kilometer lange route start bij zwembad Het Sportpark en slingert door de wijk Sluitersveld. Onderweg tref je elf bordjes met uitdagende oefeningen, zoals sit-ups en jumping jacks. Ook geschikt voor sporters in een rolstoel!


Startlocatie: Sluiskade Noordzijde 126, 7603 XZ Almelo
Parkeergelegenheid: ✓
Fietsenstalling: ✓

 

Bootcamp Workout-route Nijrees
Deze route van 2 kilometer lang voert je door de wijk Nijrees. Een uitgelezen kans om het wandelen of hardlopen af te wisselen met 11 verschillende intensieve oefeningen. Met welke vrienden ga jij deze uitdaging aan?


Startlocatie: Wintertuin, 7609 VZ Almelo
Parkeergelegenheid: ✓
Fietsenstalling: ✓

 

Bootcamp Workout-route Indiëterrein

Slingerend over het Indiëterrein ligt een gloednieuwe sport- en beweegroute, bestaande uit verschillende bootcamptoestellen. Je kunt hier optrekken, over hekjes springen, balanceren op blokken in het water en oefeningen met ringen uitproberen. Een deel van de route is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. 

Startlocatie: Laan van Indië 6, 7602 DB Almelo
Parkeergelegenheid: ✓
Fietsenstalling: -

 

Bootcamp Workout-route Bornerbroek
Dit zijn tijdelijke wandel- en hardlooproutes in de natuurrijke omgeving van Bornerbroek. De vrijwilligers van de Brooklandrun zetten zo nu en dan deze tijdelijke bewegwijzering neer. Doorgaans zijn deze routes 5 of 9 kilometer lang. Onderweg zijn verschillende bordjes met oefeningen te vinden. Houd de sociale kanalen van de Brooklandrun in de gaten om te zien wanneer er weer een route wordt uitgezet!

 

OBSTACLE PARCOURS
Geniet van de natuur en daag jezelf sportief uit in het Nijreesbos! De verouderde trimbaan is nieuw leven ingeblazen. Elf grote obstakels vormen een uitdagend parcours van een halve kilometer lang.

Dit Obstacle Parcours is ook geschikt voor kinderen. Wie klautert er het snelst over de klimmuur? En wie is het beste in ‘de vloer is lava’?


Locatie: Oude Deldenseweg 0, 7601 RJ Almelo
Parkeergelegenheid: ✓
Fietsenstalling: ✓